Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Video: enorme ravage bij pretpark Plopsa Coo door desastreus noodweer

15-07-2021, 13.47 uur

Het Belgische pretpark Plopsa Coo wordt zwaar getroffen door het extreme noodweer in de regio. Op videobeelden is te zien hoe het attractiepark in de Ardennen volledig is ondergelopen. Bij de ingang klotsen de golven tegen een rolluik. In het water drijven afgebroken stukken hout en andere voorwerpen.

Plopsa Coo, één van de drie Plopsa-pretparken in België, ging woensdagmiddag al eerder dicht dan gepland: om 14.00 uur in plaats van 18.00 uur. Toen dreigde alleen de parkeerplaats onder water te lopen. Inmiddels staat het water een stuk hoger.

Paden en pleinen zijn veranderd in rivieren en meren. Hoeveel schade er precies is, valt op dit moment nog niet te zeggen. "Het water staat overal: in de winkel, in het restaurant, in de keukens en in de attracties", zegt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. "Enkele elektrische cabines staan ook onder water."

Sluiting
Normaal gesproken trekt Plopsa Coo 's zomers zo'n drieduizend bezoekers per dag. Vanwege de dramatische omstandigheden blijft het park vandaag en morgen in ieder geval nog gesloten. Mogelijk gaat de sluiting langer duren. Daarover komt later meer informatie naar buiten.

Plopsa Coo ligt in de Waalse stad Stavelot, aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo. Wie gisteren aanwezig was, heeft van Plopsa per mail een nieuw entreebewijs ontvangen voor een volgend bezoek. Ook met personen die al tickets hadden voor 15 en 16 juli wordt automatisch contact opgenomen.Meer Plopsa Coo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be