Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Utrechtse kermis afgelast vanwege toename besmettingen: 'Van alles geprobeerd'

14-07-2021, 20.01 uur

De kermis in de Utrechtse gemeente Wijk bij Duurstede, die van woensdag 21 tot en met zondag 25 juli zou plaatsvinden, gaat dit jaar niet door. Boosdoener is de snelle toename van het aantal coronabesmettingen.

Burgemeester Iris Meerts vreest dat de coronaregels niet nageleefd kunnen worden. "We zijn drie weken naarstig in de weer geweest om de kermis te laten doorgaan, maar we kunnen de anderhalve meter afstand niet garanderen", zegt ze in een verklaring aan het AD.

Normaal gesproken vindt de kermis plaats op het Walplantoen. Om de drukte te spreiden, overwoog de gemeente om deels uit te wijken naar de haven en een evenemententerrein. "Van alles hebben we geprobeerd. Maar toen kwam de besmettingsgolf eroverheen. En ook nog een clusterbesmetting op een kermis in Heiloo. Heel spijtig, maar bij twijfel moet je niet inhalen."

Beveiligers
Vorig jaar ging de kermis in Wijk bij Duurstede op het laatste moment wel door. Bezoekers moesten afstand houden en bij grote drukte een mondkapje dragen. Ook was er een verplichte looprichting en beveiligers hielden een oogje in het zeil. Het aantal coronabesmettingen lag toen echter een stuk lager dan nu.

Meerts zegt te beseffen dat deze klap bij exploitanten hard aankomt na een jaar met amper inkomsten. Ze hoopt de kermis in 2022 weer te kunnen verwelkomen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be