Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools pretpark Energylandia opent sensationele double-launch coaster

14-07-2021, 14.15 uur

Bezoekers van Energylandia in Polen kunnen een gloednieuwe achtbaan ontdekken: de spectaculaire double-launch coaster Abyssus, onderdeel van themagebied Aqualantis. Vandaag vond de opening plaats, in het bijzijn van journalisten en fans.

Na een act met dansers, een vuurspuwer en een acrobate werd het gebied officieel opengesteld voor publiek. Abyssus is een 38 meter hoge achtbaan van het type Shockwave, met twee lanceringen, vier inversies en een topsnelheid van 100 kilometer per uur. Ook de lengte is behoorlijk: 1316 meter.

Energylandia spreekt zelf over vijf inversies. Door Aqualantis kronkelt nog een tweede achtbaan, geschikt voor families: de boomerang coaster Ekipa Light Explorers. Ekipa - een club met Poolse youtubers - is de sponsor van de attractie. Enkele influencers waren aanwezig bij de openingsceremonie.

Vekoma
Zowel de achtbanen als de decors werden ontworpen in Nederland. Abyssus en Ekipa Light Explorers komen van de Nederlandse fabrikant Vekoma, die eerder al zes andere achtbanen in het park produceerde. Voor de thematiek werd ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision ingeschakeld.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be