Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Minstens negentig coronabesmettingen tijdens kermisfeesten in Noord-Holland

13-07-2021, 08.59 uur

Een hoop coronabesmettingen zijn terug te leiden naar een kermisfeest in Noord-Holland. Tijdens de kermis in de gemeente Heiloo, die plaatsvond van 1 tot en met 4 juli, zijn minstens negentig personen besmet geraakt met het coronavirus.

Dat komt volgens GGD Hollands Noorden naar voren uit bron- en contactonderzoek, meldt nieuwssite Alkmaar Centraal. Het aantal kan nog stijgen. Waarschijnlijk vonden de besmettingen plaats in en rondom twee cafés aan de Heerenweg, gelegen op de kermisroute.

De kermis van Heiloo was de allereerste in Noord-Holland sinds de laatste lockdown. Vanwege de geldende maatregelen werd gewerkt met een ruimere opzet en een vaste looproute. Toegangstests waren niet nodig.

Klachten
De gezondheidsdienst heeft contact opgenomen met de organisatie van de kermis. Men roept kermisbezoekers op om zich zo snel mogelijk te laten testen in het geval van gezondheidsklachten.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be