Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Extreme drukte in Walibi-bus: bezoekers op elkaar gepropt

13-07-2021, 09.37 uur

Wie met het openbaar vervoer naar Walibi Holland gaat, moet rekening houden met extreme drukte. Op beelden is te zien hoe passagiers op elkaar gepropt worden in de Walibi Express, de Connexxion-lijnbus tussen het pretpark en station Harderwijk.

Maandagavond stonden zo veel bezoekers op de bus te wachten dat reizigers samengeperst moesten worden als sardientjes in een blik. Uiteindelijk was er geen plek om iedereen mee te nemen.

De enorme drukte leidde tot klachten op social media. "De laatste bus was overvol", schrijft iemand op Twitter. "Extreem veel mensen, waardoor een grote groep genoodzaakt was te blijven. We staan nu te wachten bij Walibi, hoe moeten we thuiskomen?"

Mondkapje
De coronaregels werden uiteraard niet nageleefd. "Blijkbaar is er een anderhalvecentimeter-samenleving in Connexxion-lijn 247 van Walibi naar Harderwijk", zegt een ander. "Velen hebben geen mondkapje."

Walibi wil maatregelen nemen om dergelijke situaties in het vervolg te voorkomen, meldt een woordvoerster. "We gaan samen met Connexxion kijken hoe we dit kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door hekken en lijnen te plaatsen bij de wachtrij voor de bus." Ze benadrukt dat de busmaatschappij altijd blijft rijden tot de laatste personen zijn opgehaald.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be