Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Geen toegangstests meer bij Phantasialand, Movie Park twijfelt nog

12-07-2021, 17.59 uur

Wie binnenkort naar Phantasialand gaat, heeft geen negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs meer nodig. Het Duitse pretpark is afgelopen weekend gestopt met verplichte toegangstests. Bezoekers hoeven alleen nog een entreeticket op datum te hebben.

De versoepelde coronaregels van de deelstaat Noordrijn-Westfalen staan dat toe. Als het aantal coronabesmettingen in het district Rhein-Erft weer stijgt, kan het zijn dat de toegangstests opnieuw ingevoerd moeten worden.

Voor een overnachting in één van de drie themahotels van Phantasialand blijft een toegangstest of vaccinatiebewijs voorlopig noodzakelijk. In het park moeten bezoekers mondkapjes dragen in overdekte ruimtes en op plekken waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is.

In gesprek
Movie Park Germany, dat ook in Noordrijn-Westfalen ligt, houdt tot nader order vast aan het testen van bezoekers. "We zijn erover in gesprek met de lokale autoriteiten", vertelt een woordvoerder. "Het is dubbel: we willen het voor onze bezoekers zo prettig mogelijk maken, maar we zien ook dat het aantal besmettingen op veel plekken weer aan het stijgen is."

Als dat zo doorgaat, zal Movie Park de versoepeling vrijwel onmiddellijk terug moeten draaien. De voorlichter benadrukt bovendien dat 25 procent van de bezoekers uit Nederland komt. "En daar is ook sprake van een significante stijging van de coronacijfers."

Holiday Park
Europa-Park in Baden-Württemberg kon eind vorige maand al stoppen met toegangstests. Veel andere Duitse parken, waaronder Holiday Park in Rijnland-Palts en Hansa-Park in Sleeswijk-Holstein, hoefden nooit met tests te werken.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be