Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Gemeente Apeldoorn trakteert jarige Apenheul op kunstwerk in de stad

12-07-2021, 17.27 uur

Apenheul bestaat vandaag precies vijftig jaar. De gemeente Apeldoorn heeft dat jubileum aangegrepen voor een bijzonder eerbetoon. In de binnenstad is vanmiddag een kunstwerk onthuld ter ere van het vijftigjarig bestaan van het bekende dierenpark.

"Het kunstwerk staat symbool voor de verbondenheid van het iconische park met de stad Apeldoorn", weet een woordvoerster. De onthulling vond plaats door prinses Margriet, beschermvrouwe van Apenheul.

Zij verzorgde vorig jaar ook al de officiële opening van een nieuw dwergapengebied. Burgemeester Ton Heerts vertelde in zijn speech blij te zijn dat Apenheul dankzij het kunstwerk voortaan ook in de stad zelf zichtbaar is.

Roestkleur
Het cortenstalen beeld van kunstenaar Florentijn Hofman, te vinden in de Marktstraat, wordt Jarig Aapje genoemd. "Het kunstwerk moet zijn herkenbare roestkleur nog krijgen", vertelt de voorlichtster.

Meer Apenheul
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be