Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wil nieuwe versie Monsieur Cannibale half december openen

12-07-2021, 11.32 uurBeeld: @jeroen_twee

De nieuwe versie van Monsieur Cannibale in de Efteling moet half december 2021 af zijn. Na zondag 5 september wordt de controversiële kookpottenmolen gesloten voor een enorme verbouwing. De werkzaamheden gaan naar verwachting tot en met maandag 13 december duren.

Dat blijkt uit de bijgewerkte onderhoudskalender van het sprookjespark. Monsieur Cannibale wordt omgebouwd tot een attractie met Sindbad de Zeeman. Bezoekers draaien straks rond in handelsschuitjes in plaats van kookpotten. De nieuwe naam wordt Sirocco.

Tegelijkertijd wordt het naastgelegen Avonturen Doolhof vervangen door een waterspeelplaats met de naam Archipel. Op die manier passen beide attracties thematisch beter bij achtbaan Vogel Rok, die er tegenover ligt. In parkdeel Reizenrijk ontstaat een nieuw themagebied: Wereld van Sindbad.

Restaurant
De eerste fase van de renovatie gaat dus ongeveer veertien weken duren. Bij de opening in december zal echter nog niet het hele gebied af zijn. Op een later moment ondergaat ook restaurant Panorama, gelegen naast Vogel Rok, een transformatie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be