Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Personeelstekort speelt de Efteling parten: horeca noodgedwongen dicht

09-07-2021, 21.31 uur

De Efteling kampt met een schrijnend tekort aan personeel. Dat heeft pijnlijke gevolgen voor de bezoekers: horecalocaties in het park moeten op sommige momenten noodgedwongen gesloten blijven omdat er niet genoeg medewerkers beschikbaar zijn.

Ondanks de drukte en het gunstige weer waren vandaag bijvoorbeeld meerdere eetgelegenheden dicht, waaronder twee ijskramen. Dat beeld gaan we de komende periode vaker zien, verwachten ingewijden.

De Efteling heeft momenteel ontzettend veel vacatures, waarvan een groot deel voor horecapersoneel. Exacte aantallen worden niet bekendgemaakt.

Openingstijden
Het probleem wordt bemoeilijkt door de verruimde openingstijden van het attractiepark. Vanaf vandaag is de Efteling tot en met zondag 5 september bijna dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Werknemers van de Efteling hebben een hoop voordelen moeten inleveren in coronatijd. Zo is gratis toegang tot het attractiepark voor medewerkers en hun gezinsleden niet meer vanzelfsprekend. Ook werden salarisverhogingen geschrapt.Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be