Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fort Fun Abenteuerland

Twee gewonden bij ongeluk met rodelachtbaan in Duits pretpark

09-07-2021, 15.47 uur

In het Duitse pretpark Fort Fun Abenteuerland zijn donderdag twee kinderen gewond geraakt bij een ongeluk met een attractie. Meerdere karretjes van de rodelachtbaan Trapper Slider knalden op elkaar.

Een 7-jarige jongen raakte lichtgewond, terwijl een 10-jarig meisje kampte met ernstige verwondingen. Zij moest per helikopter worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het incident vond donderdagmiddag rond 13.00 uur plaats. Daarna is de attractie korte tijd stilgelegd. Omdat er geen technische gebreken werden aangetroffen, ging de rodelachtbaan al snel weer open.

Camerasysteem
Fort Fun benadrukt in een verklaring dat de attractie voldeed aan de veiligheidseisen. Toch worden er aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder de installatie van een nieuw camerasysteem. "De veiligheid en het welzijn van onze gasten hebben altijd onze prioriteit", meldt het park.

Trapper Slider is een alpine coaster van fabrikant Wiegand. Er zijn in het verleden vaker ongelukken mee gebeurd. In 2017 verloor een jongen zijn been na een dramatisch verlopen ritje in de attractie. Vervolgens werden de karretjes aangepast. Enkele maanden later ging het opnieuw fout. Toen raakte een vrouw zwaargewond bij een botsing.

Meer Fort Fun Abenteuerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be