Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens attractiepark neemt afscheid van bijzondere thrillride

09-07-2021, 11.39 uur

Attractiepark Tivoli Gardens, gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen, sluit één van de heftigste thrillrides van Europa. Sinds maandag 5 juli kunnen bezoekers geen ritje meer maken in Vertigo, een 40 meter hoge vliegtuigmolen.

Daarin werden bezoekers met ruim 100 kilometer per uur rondgeslingerd. En alsof dat niet spectaculair genoeg was, konden de vliegtuigjes zelf ook 360 graden kantelen en om hun as draaien. Passagiers werden blootgesteld aan enorme G-krachten, tot 5g.

Vertigo opende in 2009, twaalf jaar geleden. De unieke attractie werd gebouwd door de Italiaanse firma Technical Park. Tivoli heeft de reden van de sluiting niet bekendgemaakt. "Na onze gasten getrakteerd te hebben op veel onvergetelijke momenten, is het voor Vertigo tijd om afscheid te nemen", valt te lezen op de website van het park.



Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be