Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Rembrandts Amsterdam Experience

Schilderijen Rembrandt komen tot leven in nieuwe Amsterdamse attractie

09-07-2021, 13.51 uur

In een nieuwe toeristische attractie in Amsterdam komen de schilderijen van Rembrandt van Rijn tot leven. Bezoekers van Rembrandts Amsterdam ontdekken de wereld van de beroemde kunstschilder aan de hand van videoprojecties, bewegende decors en andere speciale effecten als wind en geur.

Ze worden welkom geheten in een reconstructie van zijn verloren gegane atelier aan de Rozengracht, waar Rembrandts vriendin Hendrickje, zoon Titus en dochter Cornelia de toeschouwers toespreken.

Aan de hand van anekdotes en gesprekken wordt duidelijk met welke problemen Rembrandt te maken had in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Voor het hoorspel werd een beroep gedaan op enkele bekende stemacteurs, waaronder Arnold Gelderman, Hein Boele en Paul van Gorcum.

Wandelroute
Na afloop ontvangen bezoekers een speciale plattegrond met een drie uur durende wandelroute door de stad. Op de kaart staan locaties die een link hebben met Rembrandt, zoals de plekken waar hij heeft gewoond en woningen van zijn klanten.

De initiatiefnemers, Martin Poiesz en Simeon van Tellingen, spreken over een "immersive 5D experience". Ze werkten eerder aan een kleinschalige Rembrandt-presentatie in Leiden, de geboorteplaats van de schilder. Daar wordt het verhaal van de jonge jaren van Rembrandt verteld. De attractie in Amsterdam vervolgt het verhaal vanaf het moment dat hij in de hoofdstad aankomt.

Leidseplein
Rembrandts Amsterdam is te vinden aan de Weteringschans, bij het Leidseplein. Een bezoek duurt ongeveer 25 minuten. Entreekaarten kosten 12,50 euro. Er kan gekozen worden voor een voorstelling in het Nederlands, Engels, Duits of Frans.

De Rembrandt-beleving is sinds zaterdag 19 juni geopend voor publiek. De officiële opening vindt plaats op donderdag 15 juli, de 415e geboortedag van Rembrandt. Het reserveren van een tijdslot kan online.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Rembrandts Amsterdam Experience
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be