Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Vulcania

Frans pretpark opent nieuwe achtbaan met valeffect en twee lanceringen

11-07-2021, 11.47 uur

Een nieuwe achtbaan in Frankrijk bestaat uit twee lanceringen én een valgedeelte, waarbij de trein met rail en al naar beneden zakt. De coaster Namazu is te vinden in het educatieve pretpark Vulcania, gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

Namazu is de naam van een vis uit de Japanse mythologie. Het gigantische wezen zou aardbevingen veroorzaken. Tijdens een ritje in de attractie wordt een aardbeving gesimuleerd met behulp van videoprojecties, geluidseffecten en het valeffect.

Vulcania, geopend in 2002, draait om vulkanisme. Het attractie-aanbod bestaat voornamelijk uit simulatoren en 3D-films. De familieachtbaan van fabrikant Intamin is voorlopig de enige in het park. Gisteren vond de opening plaats.

Investeringen
Namazu is 16 meter hoog en 584 meter lang. Het project, dat 16 miljoen euro kostte, is bedoeld om het bezoekersaantal de komende tien jaar te laten stijgen van zo'n 325.000 naar 500.000 bezoekers per jaar. Er staan meer investeringen op de planning.Meer Vulcania
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be