Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grote onderhoudsbeurt voor monstervis bij Efteling-sprookje

06-07-2021, 15.03 uurBeeld: @eftel_straat

Er vindt groot onderhoud plaats bij het sprookje van Pinokkio in de Efteling. Eén van de blikvangers van het tafereel staat ruim vijf jaar na de opening in de steigers: de enorme oranje monstervis. Om het decorstuk zijn bouwhekken geplaatst.

Er is sprake van een reguliere opknapbeurt, vertelt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. "De vis wordt schoongemaakt en bijgewerkt."

Verderop in het Sprookjesbos wordt momenteel ook gewerkt bij De Indische Waterlelies. Daar vervangt men het rotswerk.

Geppetto
Pinokkio werd in 2016 toegevoegd aan het bos. Robert-Jaap Jansen en Alessio Castellani waren verantwoordelijk voor het ontwerp. Het sprookje bestaat uit drie verschillende onderdelen: de werkplaats van Geppetto, een nisje met tonnen en een haventje met de vis. Het beest heeft zowel Geppetto als Pinokkio opgeslokt.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be