Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Osnabrück

Duitse dierentuin gaat hatelijke Facebook-reacties verwijderen

06-07-2021, 08.53 uur

De Duitse dierentuin Zoo Osnabrück stoort zich aan de grote hoeveelheid negatieve en hatelijke commentaren op Facebook. Daarom roept het park iedereen op om voortaan wat respectvoller te reageren op berichten. Gebeurt dat niet, dan kunnen reacties verwijderd worden.

In het uiterste geval kiest Zoo Osnabrück ervoor om Facebook-gebruikers te blokkeren. "We hebben de laatste tijd gemerkt dat in de reacties een agressieve toon aangeslagen wordt", meldt het dierenpark.

Daarom neemt men maatregelen. "We behouden ons het recht voor om berichten te verwijderen die in strijd zijn met onze richtlijnen. Waar nodig zullen we auteurs uitsluiten van onze pagina."

Comfortabel
Kritische commentaren over het park blijven welkom, zolang ze op een fatsoenlijke manier geuit worden. "Je mag kritiek geven, maar wees beleefd en respectvol", aldus Zoo Osnabrück. "Onze Facebook-pagina moet een plek zijn waar iedereen zich comfortabel en veilig kan voelen."

Zoo Osnabrück ligt in deelstaat Nedersaksen, op ongeveer een uur rijden van Enschede. De afgelopen weken kwam het park in het nieuws met het versoepelen van de coronaregels en de dood van een neushoornbaby. In februari werd een verzorgster aangevallen door een leeuw.

Meer Zoo Osnabrück
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be