Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Legendarische Duitse kermisattractie krijgt tweede leven

05-07-2021, 18.08 uur

Een unieke Duitse attractie maakt na vijf jaar een comeback. De bijzondere thrillride Airwolf - bestaand uit een draaiende arm met twee kantelende plateaus - was in 2015 voor het laatst op de kermis te vinden. Daarna werd het gevaarte van exploitant Max Eberhard in een opslag geplaatst.

Kermisondernemer Thomas Weber is van plan om de legendarische Airwolf terug te brengen naar de kermis, tot groot genoegen van veel fans. Bij hen heeft de attractie inmiddels een cultstatus.

Weber laat de attractie momenteel volledig reviseren door de gespecialiseerde firma SAD Maschinenbau. "Beste vrienden en fans, het wachten is eindelijk voorbij!", schrijft hij op Facebook. "We blazen deze spectaculaire machine nieuw leven in." Na de renovatie blijft de oorspronkelijke naam behouden.

Mondial
Verwacht wordt de imposante publiekstrekker volgend jaar opnieuw kan gaan reizen. Airwolf is een attractie van het type inferno, in 1996 geproduceerd door de Nederlandse firma Mondial. Wereldwijd zijn er slechts enkele exemplaren van gemaakt.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be