Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dadipark

Verdwenen pretpark in België komt nog één keer tot leven op buurtfestival

05-07-2021, 10.40 uurBeeld: Vitanimo

Belgen kunnen nog één keer herinneringen ophalen aan een verdwenen pretpark. In het Vlaamse dorp Dadizele was sinds 1950 Dadipark te vinden. Vanwege tegenvallende bezoekersaantallen zijn de poorten in 2002 gesloten.

Verschillende initiatieven om het park van 12 hectare nieuw leven in te blazen, haalden niets uit. Bij een gebrek aan investeerders is het voormalige attractiepark in 2012 volledig gesloopt. Wie heimwee heeft naar Dadipark, kan deze maand terecht op een buurtfestival.

Op de oude locatie van het pretpark zijn tijdelijk een interactieve expositie, speeltoestellen, entertainment en foodtrucks te vinden. Er worden ook nostalgische Dadipark-souvenirs verkocht, waaronder T-shirts, petjes en historische ansichtkaarten.

Gratis
Dadipark Pop-up is van 1 tot en met 21 juli dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, mits de weersomstandigheden het toelaten. De entree is gratis, reserveren is niet nodig. Van maandag tot en met donderdag sluit het festival om 20.00 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag om 22.00 uur.

In Dadipark stonden geen grote mechanische attracties, maar voornamelijk speeltoestellen. De grootste blikvanger was een 800 meter lange hangbrug, destijds de langste van Europa.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be