Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland overwoog Netflix-serie La Casa de Papel als thema voor nieuwe achtbaan

04-07-2021, 20.08 uur

Plopsaland De Panne heeft een tijdje met het idee gespeeld om de nieuwe achtbaan The Ride to Happiness te laten draaien om de wereldberoemde Netflix-serie La Casa de Papel. Dat vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

La Casa de Papel is een Spaanse serie over een groep criminelen die de grootste overval in de geschiedenis van Spanje probeert te plegen. Dat gebeurt onder leiding van een mysterieuze man die zichzelf De Professor noemt. Op Netflix zijn inmiddels vier seizoenen te zien. Het vijfde en laatste seizoen volgt binnenkort. De internationale titel luidt Money Heist.

"Tijdens een interne brainstorm zijn verschillende thema's de revue gepasseerd", zegt Van den Kerkhof. "Eén daarvan was La Casa de Papel. Het is een populair merk met internationale bekendheid."

Tomorrowland
Plopsa zag dat wel zitten en besloot contact op te nemen met Netflix, om te bekijken wat de mogelijkheden waren. "Maar daar hebben we geen reactie op gehad." Uiteindelijk is besloten om het antwoord niet af te wachten. "De tijd begon te dringen. Er liepen al gesprekken met Tomorrowland en daar kwam toen beweging in."

Het thema van de spectaculaire spinning coaster bleef tot het laatste moment onzeker. "We kochten eerst de baan en pas daarna zijn we gaan kijken welk thema we erop konden plakken." In december 2020 had men nog geen definitieve beslissing genomen. Pas in januari 2021 was de samenwerking met muziekfestival Tomorrowland beklonken.

Houdini
Andere thema's die op tafel lagen waren robots, boeienkoning Harry Houdini en een ondergronds station in de Franse hoofdstad Parijs. Ook Studio 100-jongerenreeks Nachtwacht was een optie. "Maar dat merk is niet internationaal genoeg."

Van den Kerkhof is blij dat Plopsa uiteindelijk met Tomorrowland in zee is gegaan. "Ik ben daar supertevreden mee. Het past beter bij de attractie en het is meer tijdloos." The Ride to Happiness by Tomorrowland is open sinds 1 juli.

Meer Plopsaland De Panne
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be