Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Gardaland vervangt interactieve darkride door 'unieke attractie van wereldklasse'

03-07-2021, 12.07 uurBeeld: Parks'Taste

Een attractie in het Italiaanse pretpark Gardaland wordt vervangen. De interactieve darkride Ramses: Il Risveglio moet wijken voor een familieattractie in junglethema. Op bouwschuttingen worden gesproken over "een unieke attractie van wereldklasse voor avonturiers van alle leeftijden".

De opening vindt plaats in 2022. Gardaland wil nog niet zeggen wat er precies gebouwd gaat worden. Ramses: Il Risveglio is dit seizoen al buiten gebruik. De permanente sluiting werd nooit officieel aangekondigd, maar de attractie komt niet meer voor op de website en plattegrond.

Ramses: Il Risveglio opende in 2008, als de vervanger van de Egyptische darkride La Valle dei Re uit 1988. Het Nederlandse bedrijf Lagotronics was destijds verantwoordelijk voor de transformatie, waarbij het oude ritsysteem werd hergebruikt. De façade werd gebaseerd op de beroemde Aboe Simbel-tempel in Egypte.



Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be