Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Iconische Efteling-figuren terug na opknapbeurt

02-07-2021, 12.00 uurBeeld: @jeroen_twee

Het sprookje van De Magische Klok in de Efteling is weer compleet. Sinds november ontbraken de zes herauten op het Herautenplein, gelegen in het hart van het Sprookjesbos. Na ruim zeven maanden zijn de beeldbepalende sprookjesfiguren terug.

Ze ondergingen een grote opknapbeurt. Dat was hard nodig: na jaren in weer en wind gestaan te hebben, bladderde de verf op veel plekken af. Nu ogen de herauten weer piekfijn, met een frisse verflaag.

Tijdens de coronasluiting onderging de beroemde Kleine Boodschap-kabouter op het Herautenplein dezelfde behandeling. Hij was alweer present bij de heropening van de Efteling in mei dit jaar.

Tovenaar
De Magische Klok gaat over zes ijdele koningszonen die bij een tovenaar een dure klok bestelden. Toen bleek dat ze de klok niet konden betalen, bood het knechtje van de tovenaar aan om de klus te klaren voor een lager bedrag.

De tovenaar kreeg hen in de smiezen, waarna hij de herauten en het knechtje in stenen beelden veranderde. Het sprookje stamt uit 1952, het openingsjaar van de Efteling.







Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be