Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Duisburg

Duitse dierentuin zoekt met drone naar vermiste rode panda

02-07-2021, 16.05 uur

De Duitse dierentuin Zoo Duisburg heeft een drone gebruikt om te speuren naar een vermiste rode panda. Medewerkers waren sinds donderdagochtend naar het beestje op zoek. Vrijdagmiddag werd hij teruggevonden.

Panda Jang had zich verstopt in de top van een boom, niet ver van zijn verblijf. Het park schakelde de brandweer van Duisburg in om hem uit de boom te kunnen halen. Bij de reddingsactie bleef de panda, die zo'n 5 kilo weegt en 50 centimeter groot is, ongedeerd.

De dierentuin was sinds gisterochtend met man en macht naar Jang op zoek. Daarvoor werden verrekijkers en warmtebeeldcamera's ingezet. "De zoektocht werd bemoeilijkt doordat de boomtoppen zeer dichtbegroeid zijn", meldt het park op social media. Daarom werd vrijdagochtend ook een warmtebeeld-drone gebruikt.

Gesnoeid
Zoo Duisburg vermoedt dat de panda kon ontsnappen met behulp van planten in zijn verblijf. "De beplanting is daarom inmiddels gesnoeid."

Rode panda's vormen een bedreigde diersoort. Ze leven in het zuidwesten van China en in het oosten van het Himalayagebergte. Hun dieet bestaat net als dat van de reuzenpanda voornamelijk uit bamboe.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Zoo Duisburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be