Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: hoe worden waterglijbanen gemaakt?

01-07-2021, 16.54 uur

Er komt heel wat kijken bij het fabriceren van een nieuwe waterglijbaan. Hoe dat proces precies verloopt, wordt uitgelegd in een minidocumentaire van YouTube-kanaal Theme Park Science. Daarin is presentator Danny van der Weel op bezoek bij de Nederlandse firma Van Egdom, gespecialiseerd in het bouwen van waterattracties.

Hij praat met een ontwerper van waterglijbanen én neemt een kijkje in de fabriek waar de benodigde onderdelen geproduceerd worden. Dat gebeurt met behulp van houten mallen, waar verschillende lagen polyester overheen gespoten worden. De videospecial duurt bijna elf minuten.

Van Egdom is onder meer bekend van glijbanen in het Tikibad van Duinrell en in vakantiepark Hof van Saksen, waar onder meer de grootste overdekte waterglijbaan ter wereld te vinden is. Het bedrijf uit De Meern was ook verantwoordelijk voor de tunnel bij Walibi-achtbaan Speed of Sound.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be