Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium opent single riders-wachtrijen in coronatijd

02-07-2021, 14.14 uurBeeld: @parcplaza

Walibi Belgium plaatst bezoekers van verschillende gezelschappen weer naast elkaar in de attracties. Het Belgische pretpark heeft de wachtrijen voor single riders opnieuw in gebruik genomen. Daarmee worden lege plekken in de karretjes opgevuld, om de capaciteit te verhogen.

Drie attracties in Walibi hebben een single riders-rij: mega coaster Kondaa, familieachtbaan Tiki-Waka en waterachtbaan Pulsar.

Is het wel verantwoord om al dan niet schreeuwende en gillende bezoekers van verschillende groepen pal naast elkaar te laten zitten in coronatijd? Volgens een woordvoerster wel. "Mondmaskers zijn wettelijk verplicht zodra de anderhalve meter niet bewaard kan worden", reageert ze.

Strenger
"Walibi is strenger, want het dragen van een mondmasker is overal in het park verplicht, dus ook in de attracties." In de wachtrijen blijft anderhalve meter afstand bewaren wel de norm, al houden veel bezoekers zich daar niet aan. Er wordt in de praktijk ook niet op gecontroleerd.

Walibi Belgium kwam in mei nog in opspraak omdat binnenattracties geopend waren terwijl dat toen niet toegestaan was. De gouverneur van de provincie Waals-Brabant sprak er schande van.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be