Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Nieuw in Artis: een grijpstaartstekelvarken

05-07-2021, 21.20 uur

Artis heeft een nieuwe bewoner. In de Amsterdamse dierentuin woont sinds kort een grijpstaartstekelvarken. Hij kruipt rond in het Apenhuis, dat sinds 1 juli weer toegankelijk is voor bezoekers.

"Het verblijf, waar de dieren los rondlopen en vliegen, werd uit voorzorg enige tijd gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus", vertelt een woordvoerster. Nu is het publiek weer welkom.

Artis omschrijft het verblijf als "een klein tropisch regenwoud". Grijspootdoeroecoeli's - de enige apen die 's nachts leven - en een tweevingerige luiaard krijgen nu gezelschap van een grijpstaartstekelvarken.

In harmonie
"De verschillende dieren vinden allen hun oorsprong in Zuid-Amerika en leven in harmonie samen in het plantrijke verblijf", meldt het park.

Grijpstaartstekelvarkens komen voor in de tropische bossen van het noordelijke deel van Zuid-Amerika. Ze danken hun naam aan de lange grijpstaart en de stekels die als haren vastzitten aan het lichaam.

Meer Natura Artis Magistra
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be