Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Enorme overstromingen in dierenpark Pairi Daiza: nauwelijks dieren te zien

30-06-2021, 18.36 uur

Het grootste dierenpark van de Benelux wordt geteisterd door zware overstromingen. Door hevige regenval staan grote delen van de Belgische dierentuin Pairi Daiza onder water. De rivier de Dender, die het park doorkruist, is buiten de oevers getreden.

Vanwege de overlast roept Pairi Daiza iedereen op om morgen - donderdag 1 juli - niet langs te komen. "Door deze uitzonderlijke omstandigheden zullen er op 1 juli weinig dieren te zien zijn", waarschuwt het park op social media. "Om de kwaliteit van jullie bezoek te verzekeren, raden wij aan jullie bezoek uit te stellen tot een latere datum."

Bezoekers die vandaag aanwezig waren, hebben vrijkaarten gekregen voor een volgend bezoek. "Sorry voor chaos, plots hectaren onder water", reageert mede-eigenaar Marc Coucke op een Twitter-bericht van een klagende gast. "Overmacht, waarbij eerste zorg naar dierenwelzijn ging." Hij spreekt over "veel schade".

Dieren
Alle dieren zouden inmiddels veilig zijn. Pairi Daiza benadrukt dat er met man en macht gewerkt wordt. "Onze teams zijn hard aan het werk om zo snel mogelijk de sporen uit te wissen van deze hevige regenval. Gelukkig zal het weer vanaf vanavond naar verwachting gunstiger zijn."

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be