Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland: vuurwerk op klaarlichte dag vanwege test

07-07-2021, 20.16 uur

Bezoekers van Toverland hebben vandaag vuurpijlen kunnen zien en horen. In het Limburgse attractiepark werd op klaarlichte dag vuurwerk afgestoken. Dat was onderdeel van een geluidsmeting, bedoeld om te controleren hoeveel herrie het Toverland-vuurwerk maakt.

Eigenlijk zou de test in maart of april plaatsvinden, maar dat is er niet van gekomen. Vandaag werd er alsnog geknald in entreegebied Port Laguna, tussen 12.00 en 12.45 uur. "Onze excuses voor eventuele overlast die u ervaren heeft", valt te lezen op een website voor buurtbewoners.

Door de zon was het vuurwerk niet heel duidelijk waar te nemen. "Mogelijk hebben gasten enkele knetters en gillende keukenmeiden gehoord en wat gekleurde pijlen in de lucht gezien", lacht een woordvoerster.

Abonnementhouders
Toverland zet vaak muzikale vuurwerkshows in tijdens evenementen als de Midzomeravonden en de Halloween Nights. Vorig jaar werd er vuurwerk afgestoken ter afsluiting van de Magic Member Nights, twee avondopenstellingen voor abonnementhouders. Dat zal aanstaande zaterdag weer gebeuren.

Sommige omwonenden zijn niet blij met de harde knallen. Toverland-directeur Jean Gelissen jr. gaf vorig jaar aan dat de klachten eigenlijk niet verholpen kunnen worden. "We kunnen hier niet zomaar mee stoppen", zei hij over de shows. "Dat is als een timmerman vragen om te stoppen met timmeren."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be