Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oud-dj's Efteling Kids Radio openhartig over gedwongen afscheid

01-07-2021, 16.18 uur

Efteling Kids Radio is drie maanden geleden gestopt met alle gepresenteerde programma's. Hoe was dat voor de dj's zelf? In een uitgebreid interview vertellen diskjockeys Arnoud Schellenberg en Mayoni Oosterhoff over hun gedwongen afscheid bij het radiostation.

De Efteling heeft de radiozender na twaalf en een half jaar behoorlijk uitgekleed: in plaats van weetjes, verhalen en gesprekken met kinderen worden nu alleen nog liedjes uitgezonden. Volgens de Efteling gaat het niet om een bezuinigingsmaatregel, maar om een verandering van marketinginzicht.

Oosterhoff kon in eerste instantie niet geloven dat het einde in zicht zou komen, vertelt ze in gesprek met Efteling-podcast Kleine Boodschap. "Dat was eigenlijk heel gek. We hadden heel erg het idee: goh, misschien hebben we het verkeerd begrepen. Of misschien wordt er nog wat veranderd."

Gepassioneerd
Later kwam het besef dat het echt over en uit was. "Dat deed wel heel erg wat met je. Wij waren altijd heel erg gepassioneerd." Ze noemt de beslissing om de dj's te ontslaan "heel gek".

Op het moment dat Efteling Kids Radio stopte, ging het volgens de dj's juist erg goed met het station. Mede door de coronacrisis schoten de luistercijfers door het dak. Oosterhoff: "Om dan te zeggen 'je bent op je hoogtepunt gestopt' voelt heel erg alsof het je eigen keuze is, wat in ons geval absoluut niet was."

Timing
Ook Schellenberg vond de timing opvallend. "Juist in dat jaar heb je je meerwaarde zo dubbel en dwars laten zien, dan trek je de stekker eruit... Dat is natuurlijk heel jammer."

Tegelijkertijd realiseert de radiomaker zich dat het iets is wat hij zal moeten accepteren. "Het neemt niet weg dat het natuurlijk pijnlijk is, omdat je weet dat het niet op een moment komt dat het helemaal op een dood spoor zit. Je hebt net je beste maand ever. Dat is moeilijk." Schellenberg zegt van de Efteling te blijven houden. "Het is heel erg wikken en wegen met je gevoelens: boos, begrip..."

Workshops
Het radioduo denkt dat er in Nederland nog steeds markt is voor een kinderzender met gepresenteerde programma's. Daarom zijn de twee inmiddels zelf een online radiostation gestart: Hallokids Radio. Het is de bedoeling om vanuit dat merk later ook bijvoorbeeld workshops en kinderentertainment in de markt te zetten, zodat het bedrijf winstgevend wordt.

Schellenberg kreeg naar eigen zeggen overweldigend veel reacties toen bekend werd dat de Efteling-programma's zouden stoppen. "En dat heeft ons eigenlijk wel gemotiveerd om door te gaan met wat we kunnen en waar we goed in zijn."


Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be