Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fans

Voor handige pretparkfans: achtbaanmodellen van hout

04-07-2021, 18.52 uur

Houten achtbaanmodellen zijn aan een opmars bezig. De firma CoasterDynamix bracht vorig jaar zogeheten Coaster Cutouts op de markt: miniaturen van bekende achtbaantreinen en -karretjes, gemaakt van hout. Fans kunnen ze zelf in elkaar zetten.

Daar is geen lijm voor nodig. De afgelopen maanden verschenen steeds meer verschillende modellen. Inmiddels zijn er al houten replica's van onder andere inverted coasters, hyper coasters en mega coasters.

Daarnaast werkt CoasterDynamix geregeld samen met pretparken voor exclusieve miniaturen van specifieke attracties. Zo bestaat er sinds kort een model van de beruchte houten achtbaan The Bandit uit Movie Park Germany.

Benelux
Bestellen kan op de website van de leverancier. Veel modellen worden ook aangeboden op de Duitse site Parkscout.com. In de Benelux is Pretparkwinkel.nl aangewezen als verkoopkanaal.

De producten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, waar ze worden gesneden met behulp van een laser. "Coaster Cutouts passen in elkaar als een driedimensionale puzzel", legt de fabrikant uit. Eerder introduceerde CoasterDynamix al metalen modellen. Die worden NanoCoasters genoemd.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer fans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be