Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Italiaanse attractiebouwer presenteert compacte achtbaan van 70 meter hoog

29-06-2021, 11.34 uur | Reacties

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla heeft een compacte achtbaan ontwikkeld met een hoogte van maar liefst 70 meter. Het ontwerp - met drie lanceringen en meerdere inversies - wordt double heart lighting genoemd.

De baan is 503 meter lang. Omdat passagiers zowel voor- als achteruit gelanceerd worden, leggen ze in totaal 825 meter af. De topsnelheid bedraagt 130 kilometer per uur. Er bestaat ook een model van 50 meter hoog, met een iets lagere topsnelheid en een minder lange baan.

Het ontwerp vertoont gelijkenissen met achtbanen van het type sky rocket, gebouwd door de Amerikaanse firma Premier Rides. Een voorbeeld daarvan is Sky Scream in het Duitse Holiday Park.

Capaciteit
Zamperla spreekt over "één van onze meest innovatieve concepten". Om de capaciteit te verhogen, wordt gebruikgemaakt van twee treinen en een draaiplatform in het station. Het bedrijf uit Italië produceerde eerder voornamelijk kleine familieattracties. "Dankzij de komst van double heart profileren we ons nog nadrukkelijker als een achtbaanfabrikant."Meer leveranciers
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be