Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bekend Efteling-gezicht neemt na 38 jaar afscheid

02-07-2021, 15.49 uur

Een bekend Efteling-gezicht vertrekt. Peter Koppelmans neemt binnenkort noodgedwongen afscheid van het Kaatsheuvelse attractiepark. Hij startte in 1983 als decorateur. Vervolgens was hij afdelingsmanager, projectmanager en ontwerpcoördinator.

In de loop der jaren was Koppelmans betrokken bij de bouw van een heleboel Efteling-attracties en -sprookjes. In die hoedanigheid verscheen hij ook regelmatig in making-of-video's van de Efteling. Daarnaast gaf hij af en toe interviews aan fans en journalisten.

Eén van zijn laatste projecten was 4D-film Fabula, de opvolger van PandaDroom. Ook was Koppelmans recentelijk betrokken bij de ombouw van snackrestaurant De Steenbok naar Frau Boltes Küche.

Afdelingsstructuur
Nu komt er na maar liefst 38 jaar onverwachts een einde aan zijn Efteling-carrière. Een woordvoerder geeft aan dat dat te maken heeft met een wijziging in de afdelingsstructuur. "Hierbij is Peter niet herplaatst."

De Efteling zegt het werk van Koppelmans in de afgelopen decennia "enorm te waarderen". "Hij is ontzettend belangrijk geweest voor het park en daar zijn we hem heel dankbaar voor. De komende tijd zet hij zich nog in voor de Efteling, daarna gaan we in goede harmonie uit elkaar."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be