Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: opgeluchte Efteling-medewerkers steken mondkapjes in brand

25-06-2021, 23.09 uur

Medewerkers van de Efteling zijn dolbij dat ze vanaf zaterdag geen mondkapjes meer hoeven te dragen. Dat laten ze blijken in een ludieke zelfgemaakte video die op social media verscheen. Te zien is hoe personeelsleden hun mondkapje in brand steken.

Het eerste gedeelte van het filmpje toont hoe opgelucht de werknemers zijn nu de mondkapjesplicht grotendeels vervalt. Door de mondmaskers konden ze hun glimlach de afgelopen maanden niet laten zien, luidt de boodschap. Dat kan straks weer wel.

"Dankjewel Mark Rutte", zegt één van de medewerkers cynisch bij het in brand steken van een mondkapje. Daarbij wordt geen afstand gehouden. "Flauwekul allemaal." Op de achtergrond klinkt de hoempapamuziek van Carnaval Festival.

Klein groepje
Een woordvoerder van de Efteling laat in een reactie weten dat het gaat om een actie van een klein groepje medewerkers, die niet bedoeld was voor een groter publiek. "Het is niet handig en geeft een verkeerd signaal af", zegt hij.

De mondkapjesplicht werd ingevoerd op 1 december vorig jaar, bijna zeven maanden geleden. Omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen en de ziekenhuizen leger raken, vindt het kabinet het verantwoord om de regel voor bijna alle locaties af te schaffen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be