Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Uniek in Nederland: DierenPark Amersfoort heeft brilberen

29-06-2021, 13.10 uur

In DierenPark Amersfoort zijn vanaf vandaag brilberen te bewonderen. Zij hebben hun intrek genomen in een vernieuwd verblijf bij de ingang van het park. De bekende berenrots, waar eerdere bruine beren te vinden waren, werd opgeknapt.

Begin dit jaar overleed de laatste bruine beer van DierenPark Amersfoort. De dierentuin vond het zonde om de iconische rots weg te halen. Omdat het verblijf aan de kleine kant is voor bruine beren, werd gekozen voor brilberen. Zij kunnen namelijk de hoogte in, dankzij hoge boomstammen.

In het verblijf, geïnspireerd op het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte, klimmen nu twee brilberen rond. Dat zijn de broertjes Teju en Ariba, afkomstig uit Zoo Duisburg in Duitsland.

Touwbrug
Dankzij een touwbrug kunnen bezoekers oog in oog staan met de dieren. De brilberen zijn uniek in Nederland: geen enkel ander dierenpark heeft ze.Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be