Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Bijzonder: vogelnestje bij kaartcontrole Toverland

25-06-2021, 12.57 uur

Een koolmees in Toverland heeft een eigenaardige plek uitgekozen voor het maken van een nest. Er blijkt een vogelnest te zitten in één van de houten kastjes bij de kaartcontrole van het Limburgse attractiepark. Inmiddels zijn de eieren uitgekomen.

Dat meldt Toverland op social media. "We hebben al een tijdje een heel bijzondere bezoeker", laat het park weten. "In één van de kastjes van de ticketcontrole nestelt een vogel. Van de koolmees zijn nu de jonkies uitgekomen. Bijzonder toch?"

Een foto laat zien hoe vier jonge vogeltjes om eten smeken. Dagelijks passeren honderden tot duizenden personen het nest, zonder dat ze het door zullen hebben. "Heel speciaal dat een vogel zich in de drukke omgeving van Toverland toch comfortabel genoeg voelt om er haar nestje te bouwen", reageert een woordvoerster.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be