Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Buurtbewoners Toverland maken zich zorgen over uitbreidingsplannen: 'Geschrokken van enorme omvang'

26-06-2021, 16.37 uur

Sommige omwonenden van Toverland zien de uitbreidingsplannen van het attractiepark in Sevenum totaal niet zitten. Toverland wil de komende decennia uitgroeien tot een gigantisch pretparkresort met nieuwe themagebieden, een vakantiepark en één of meerdere hotels. Bewoners van de kerkdorpen Kronenberg en Evertsoord zien de bui al hangen: zij vrezen voor meer overlast.

De bezorgde buren hebben zich verenigd in het Burgerinitiatief Leefbaarheid Kronenberg en Evertsoord (BLKE). "Hoewel jullie ons geïnformeerd hebben over de plannen, zijn we toch geschrokken van de enorme omvang van de uitbreidingsplannen", laat de club aan Toverland weten.

Toverland heeft bij de gemeente Horst aan de Maas een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ingediend, waarin de toekomstplannen in grote lijnen worden besproken. Als reactie daarop diende BLKE een officiële zienswijze in. "Om te voorkomen dat door deze plannen de leefbaarheid van onze omgeving nog meer onder druk komt te staan."

Openingstijden
De omwonenden pleiten onder meer voor een Milieueffectrapportage voor alle ontwikkelingen in het gebied. Verder willen ze met de gemeente en de provincie duidelijke afspraken maken over het maximale geluidsniveau, openingstijden, de hoogte van attracties en gebouwen en de hoeveelheid licht-, geur-, lucht- en grondvervuiling.

Bovendien moet er gekeken worden wat het stijgen van het bezoekersaantal van Toverland voor gevolgen kan hebben voor het verkeer, vindt BLKE. De buurtbewoners hopen dat de gemeenteraad niet alleen focust op de groeimogelijkheden. Men zou er ook voor kunnen kiezen om "alle energie en middelen te steken in wat er al is en dat actief beschermen, waarbij gezondheid en leefbaarheid van de eigen inwoners voorop staan".

Participatietraject
Een woordvoerster van Toverland benadrukt nogmaals dat de betrokkenheid van de omgeving bij het opstellen van de plannen van groot belang is. Daarvoor loopt een participatietraject. "Ingediende reacties worden door de gemeente meegenomen in het kader van de verdere procedure."

Het attractiepark wil met alle partijen in de omgeving in gesprek blijven. "We waarderen de constructieve houding van alle belanghebbenden en zijn ervan overtuigd dat we met deze input onze plannen nog beter kunnen maken."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be