Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Eigenaar Attractiepark Rotterdam koopt inboedel van gesloten pretpark in Duitsland

24-06-2021, 08.34 uur

Hennie van der Most, de eigenaar van het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam, neemt de inboedel van een gesloten pretpark in Duitsland over. De ondernemer kocht nagenoeg alle onderdelen van Space Park Bremen. Dat attractiepark was kortstondig geopend in 2004.

Na enkele maanden werden de poorten alweer gesloten vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Nu worden de attracties en rekwisieten uit het ter ziele gegane park naar Attractiepark Rotterdam verscheept.

Het gaat onder meer om een vrijevaltoren, meerdere simulatoren en een raket van 65 meter hoog. "Die weegt 100 ton", vertelt Van der Most aan het AD. Volgens hem hebben de onderdelen samen ooit 220 miljoen euro gekost. Van der Most betaalde een schijntje van dat bedrag, zegt hij trots.

Versleten
De pretparkbaas is niet bang dat de oude attracties versleten zijn. "Het heeft maar anderhalf jaar gedraaid en daarna dertien jaar in kisten gezeten. Je weet niet wat je ziet." De inboedel wordt de komende dagen naar Rotterdam getransporteerd.Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be