Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mandoria - Tematyczny Park Rozrywki

Nieuw overdekt pretpark in Polen opent de poorten

10-07-2021, 09.25 uur

In Polen is afgelopen week een gloednieuw overdekt attractiepark geopend. Er staan verschillende familieattracties in de stijl van de renaissance, waaronder twee achtbanen. Het park wordt Mandoria Miasto Przygód genoemd, oftewel: Mandoria, Stad van Avontuur.

Familieachtbaan Merkant van de Duitse fabrikant Gerstlauer wordt gepromoot als "de langste overdekte achtbaan van Polen". De tweede achtbaan - Mroczny Dwór - is een kleinschalige spinning coaster in het donker van de Italiaanse leverancier SBF Rides.

Verder zijn in het park onder meer een draaiend schommelschip, een familieglijbaan, een bootjesmolen, een fietsmolen, een klassieke carrousel, botsauto's en een zweefmolen te vinden. De initiatiefnemers spreken over "het grootste overdekte pretpark van Europa".

Winkelcentrum
Er werd zo'n 24 miljoen euro in het project gestoken. Eigenaar is het bedrijf PTAK, dat ook het aangrenzende winkelcentrum Ptak Fashion City exploiteert.

Mandoria is het hele jaar geopend. Het park ligt 20 kilometer van Lódz, de derde stad van Polen. Een dagkaart kost online 99 zloty, ongeveer 22 euro. Kinderen met een lengte tot 85 centimeter morgen gratis naar binnen.













Meer Mandoria - Tematyczny Park Rozrywki
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be