Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
La Mer de Sable

Frans pretpark opent achtbaan van Nederlandse makelij

23-06-2021, 08.02 uur

Het Franse pretpark La Mer de Sable heeft deze week een nieuwe rollercoaster in gebruik genomen: Silver Mountain. De 350 meter lange familieachtbaan werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Eigenlijk had de opening al in 2020 plaats moeten vinden.

Door de coronacrisis werd dat een jaar later. De Looping Group, de eigenaar van het park, noemt de toevoeging "niet alleen een grote investering, maar ook een keerpunt in de geschiedenis van La Mer de Sable".

"Dankzij de uitgebreide thematiek worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van het Wilde Westen. En de strategische ligging op het hoogste punt van het park zorgt voor een extra sensatie, terwijl de attractie toegankelijk is voor jonge kinderen."

Slagharen
Silver Mountain is zo'n 15 meter hoog. Er geldt een minimale lengte van 1.00 meter. De baan is vergelijkbaar met de Mine Train in Attractiepark Slagharen en de K3 Roller Skater in Plopsaland De Panne.

De aanwinst van La Mer de Sable is niet helemaal nieuw: tussen 1998 en 2018 stond de baan al in een pretpark in de Afrikaanse stad Kaapstad, toen onder de naam Bushwhacker. De attractie heeft wel een flinke opknapbeurt gehad.

Meer La Mer de Sable
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be