Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Er komen toch geen windmolens bij Safaripark Beekse Bergen

21-06-2021, 12.29 uur

Het plan om acht grote windturbines te bouwen rond Beekse Bergen gaat niet door. Dat heeft de gemeenteraad van Hilvarenbeek besloten. Het recreatieoord maakte zich ernstige zorgen over de komst van de molens.

Dirk Lips van eigenaar Libéma vreesde dat het windmolenpark Beekse Bergen de das om kon doen. Het dierenpark, evenemententerrein, speelpark en de vakantieparken trekken nu ongeveer een miljoen bezoekers per jaar. Omdat zulke enorme turbines de Afrikaanse uitstraling van het resort aantasten, zouden dat er volgens Lips substantieel minder worden.

Ook het dierenwelzijn was in het geding. Windmolens verhogen het risico op gedragsstoornissen en schrikreacties, zo waarschuwde Lips. Bovendien zouden vogels hun nestplaatsen niet meer in en uit kunnen.

Kilometer
Die zorgen zijn nu dus van tafel. De gemeenteraad staat alleen windmolens toe in een straal van 750 meter rond de snelweg A58. Ook moet er minimaal een kilometer afstand zitten tussen de turbines en woningen of bedrijven.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be