Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Disneyland Paris opent Disney's Hotel New York - The Art of Marvel

22-06-2021, 13.36 uur

Disneyland Paris huisvest het allereerste Marvel-hotel ter wereld. Gisteren vond de officiële opening plaats van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel. Het themahotel uit 1992 was de afgelopen tweeënhalf jaar gesloten voor een enorme verbouwing. Alle ruimtes werden vernieuwd, waaronder de 561 kamers.

Tijdens de ingrijpende renovatie kreeg het viersterrenhotel een Marvel-thema. De focus ligt op kunstwerken van de Marvel-superhelden, zoals Iron Man, Thor, Black Panther en Captain America. De opening vond plaats in het bijzijn van Disneyland-directeur Natacha Rafalski, ambassadeur Giona Prevete en Spider-Man.

In het hotel zijn meer dan 350 verschillende kunstwerken te vinden, gebaseerd op zowel de Marvel-stripboeken als de Marvel-films. Er waren ruim 110 artiesten bij betrokken. Zo'n vijftig kunstwerken zijn speciaal voor het hotel gemaakt.

Tentoonstelling
Bovendien is er plek voor tijdelijke exposities. Daarvoor werd de The Jack Kirby Legacy Gallery opgezet. In die ruimte is ook een permanente tentoonstelling ingericht met eerbetoon aan de invloedrijke Amerikaanse stripauteur Jack Kirby.

Het complex omvat 471 standaardkamers, 65 luxe kamers en 25 suites. De twee restaurants heten Manhattan Restaurant en Downtown Restaurant. Iets drinken kan in de Skyline Bar en de Street Lounge.

Guardians of the Galaxy
Voor kinderen is er de Marvel Design Studio. Bij de Marvel Hero Photo Stations kunnen hotelgasten op de foto gaan in decors gebaseerd op Guardians of the Galaxy, Captain Marvel, Iron Man, Ant-Man, Thor, Spider-Man en Doctor Strange. Spider-Man zelf laat zich geregeld zien bij meet-and-greet-locatie Super Hero Station.

Verder bestaat Hotel New York uit zwembad Metro Pool, souvenirwinkel New York Boutique, fitnessruimte Metro Health Club en Hero Training Zone, een buitensportlocatie van 420 vierkante meter.

Kroonluchter
De Skyline Bar werd vormgegeven als een wolkenkrabber met schermen die een uitzicht over New York simuleren. In het Manhattan Restaurant valt onmiddellijk een gigantische kroonluchter op, gebaseerd op de Marvel-wereld Asgard.

Directeur Rafalski noemt de opening van het hotel "een belangrijke stap in het volledig vernieuwen van het hotelaanbod" van Disneyland Paris. De volgende make-over staat alweer op de planning: de komende jaren wordt het Disneyland Hotel bij de ingang van het Disneyland Park aangepakt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be