Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kölner Zoo

Groot reuzenrad strijkt neer bij dierentuin van Keulen

20-06-2021, 14.24 uur

Bezoekers van de Duitse dierentuin Kölner Zoo kunnen de beesten deze zomer ook van bovenaf bekijken. Voor de ingang van het park is een 55 meter hoog reuzenrad opgebouwd.

Het gaat om het Europa Rad van de exploitanten Kipp en Sohn. In de 42 gondels kunnen bezoekers genieten van het uitzicht over zowel de dierentuin als de stad Keulen. Bijzonder is dat reuzenrad klimaatneutraal wordt aangedreven met duurzaam opgewekte elektriciteit.

Het rad draait van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. Op zondag is dat van 11.00 uur tot 20.00 uur. Volwassenen betalen 8 euro voor een ritje. Kinderen tot 12 jaar mogen voor 6 euro instappen. Op vertoon van hun kaartje krijgen ze respectievelijk 1,50 of 1 euro korting op de toegangsprijs van Kölner Zoo.

Museum
Het is nog niet bekend hoe lang het Europa Rad bij de dierentuin blijft staan. Vorig jaar was de attractie, die normaal over de kermissen reist, ook al te vinden in Keulen. Toen stond het rad lange tijd bij het Imhoff-Schokoladenmuseum.

Meer Kölner Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be