Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand accepteert ook testuitslagen van testenvoortoegang.org

18-06-2021, 15.06 uurBeeld: @Tiger_M_Claw

Nederlanders die een bezoek willen brengen aan Phantasialand, kunnen zich ook gratis laten testen in hun eigen land. Het Duitse pretpark eist van personen van 6 jaar en ouder een negatieve coronatest. Nu is er een oplossing voor Nederlanders die geen zin hebben om zich in Duitsland te laten testen op het coronavirus.

Het attractiepark accepteert namelijk ook testuitslagen van testenvoortoegang.org. Die website is in het leven geroepen voor Nederlandse dagattracties, horecagelegenheden en evenementen die werken met toegangstests. Alle Nederlanders kunnen gratis een testafspraak inplannen.

Het testresultaat wordt vervolgens per e-mail verstuurd. Voor Phantasialand is zo'n mailtje genoeg om toegang te krijgen tot het park.

Tijdstip
"Het bestand kan op de telefoon getoond worden", meldt Phantasialand op social media. "Maar de mail met de uitslag volstaat ook." In zo'n bericht staat een voor- en achternaam, het tijdstip van de test en het testresultaat.

Bezoekers die al veertien dagen of langer volledig gevaccineerd zijn, hoeven zich niet te laten testen voor een dagje Phantasialand. Zij moeten wel een bewijs van vaccinatie kunnen laten zien.

Testcentrum
Wie bij de ingang van Phantasialand geen test- of vaccinatiebewijs kan tonen, kan zich ter plekke laten testen. In de evenementenlocatie STOCK's is daarvoor een testcentrum ingericht, dat dagelijks open is van 07.30 tot 14.00 uur. De capaciteit is beperkt. Voor Duitsers zijn de tests gratis, Nederlands moeten officieel 27,25 euro betalen. Zij kunnen bij de online registratie echter ook zonder problemen een kosteloze Duitse test selecteren.

Meer Phantasialand
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be