Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miniatur Wunderland Hamburg

Hamburg krijgt eigen vestiging van virtualreality-attractie uit Europa-Park

18-06-2021, 10.04 uur

In de Duitse stad Hamburg komt een vestiging te liggen van Yullbe, de nieuwe virtualreality-attractie van Europa-Park. Dat heeft Europa-Park-directeur Michael Mack vandaag bekendgemaakt. De eerste Yullbe-locatie opende afgelopen najaar naast Europa-Parks waterwereld Rulantica.

Voor de vestiging in Hamburg wordt samengewerkt met de gigantische overdekte miniatuurstad Miniatur Wunderland Hamburg. "Ik ben blij om eindelijk te kunnen aankondigingen dat onze volgende Yullbe-attractie in Hamburg komt te liggen", meldt Mack op Twitter.

"Samen met Miniatur Wunderland Hamburg realiseren we een fantastisch nieuw project." Yullbe wordt ontwikkeld door MackNeXT, de innovatieve tak van Europa-Park en huisleveranciers Mack Rides en MackMedia.

Modelspoorbaan
Miniatur Wunderland is 's werelds grootste modelspoorbaan, met een oppervlakte van bijna 1500 vierkante meter. De attractie bestaat uit negen verschillende gebieden met meer dan 260.000 miniatuurfiguren en duizenden bewegende treinen, auto's, schepen en vliegtuigen.

In Yullbe worden bezoekers met behulp van virtual reality meegenomen in een interactief verhaal. Ze dragen VR-headsets met een bril, een microfoon en een koptelefoon, speciale rugzakken met apparatuur en trackers op hun handen en voeten. Er zijn momenteel twee verschillende programma's beschikbaar, van tien of dertig minuten.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Miniatur Wunderland Hamburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be