Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lightwater Valley

Pretpark met langste achtbaan van Europa wordt verkocht

18-06-2021, 13.30 uur

Het Engelse pretpark Lightwater Valley, waar de langste achtbaan van Europa te vinden is, wisselt van eigenaar. De firma Brighton Pier Group legt 5 miljoen pond (5,8 miljoen euro) neer voor het attractiepark in graafschap North Yorkshire.

Lightwater Valley was sinds 2017 onderdeel van Livingstone Leisure. Eerder werd het park geëxploiteerd door een bedrijf met de naam Ball Investments. Het attractiepark had veel last van de coronacrisis en de bijbehorende beperkingen en sluitingen.

Vorig jaar werd besloten om de 2268 meter lange houten rollercoaster The Ultimate dicht te houden. Het management zei te willen focussen op jonge bezoekers. Begin dit jaar maakte Lightwater Valley bekend dat vijf attracties het veld moesten ruimen, om dezelfde reden.

Attractie-aanbod
De nieuwe eigenaar gaat er naar eigen zeggen van uit dat de bezoekersaantallen en omzet snel weer op het oude niveau zitten, nu de coronaregels in Groot-Brittannië steeds verder versoepeld worden. Wat de verandering zal beteken voor het attractie-aanbod van het park, is afwachten. Voorlopig staat de recordbrekende achtbaan stil.

Brighton Pier Group exploiteert Brighton Palace Pier, een grote pier met kermisattracties in badplaats Brighton. Verder bezit de firma enkele bars en overdekte minigolflocaties verspreid over het Verenigd Koninkrijk.

Meer Lightwater Valley
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be