Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Dierentuinen en attractieparken groeien naar elkaar toe, vertelt ontwerper

21-06-2021, 17.19 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Hoe ontwerp je een dierentuin? Daarover gaat het in een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast. Erik van Vliet, de hoofdontwerper van DierenPark Amersfoort, was de afgelopen decennia verantwoordelijk voor talloze themagebieden en dierenverblijven. Hij vertelt wat de geheimen zijn van een goed verblijf.

Waar moet een verblijf zeker aan voldoen en wat zijn absolute missers? Het meest recente project van Van Vliet is een gebied voor brilberen, op de plek waar eerder bruine beren te vinden waren. De markante ontwerper paste verschillende trucjes toe om de dieren zo goed mogelijk in beeld te brengen én om kinderen en ouders bezig te houden.

Van Vliet noemt ook enkele verbeterpunten voor DierenPark Amersfoort. Verder praat hij uitgebreid over de toekomst van dierentuinen en attractieparken, die volgens hem steeds verder naar elkaar toe zullen groeien.

Darkride
Themaparken en dierenparken gebruiken tegenwoordig dezelfde middelen en technieken om verhalen te vertellen, constateert Van Vliet. Dat biedt mogelijkheden: zo filosofeert de ontwerper over de bouw van een darkride met animatronics in de dierentuin van Amersfoort.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be