Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Foto's: enorme ravage na brand in Beekse Bergen

17-06-2021, 08.56 uur

De grote brand in het vakantiepark van Beekse Bergen heeft een enorme ravage aangericht. Dat is te zien op beelden van Omroep Brabant. Het hoofdgebouw, waar onder meer een restaurant en een supermarkt gevestigd waren, is verworden tot een zwartgeblakerde puinhoop.

Door een gaslek brak gisterochtend brand uit in Restaurant Kaapstad. Het vuur sloeg vervolgens over naar de omliggende ruimtes. Al snel werd duidelijk dat het pand niet meer te redden viel. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd laten uitbranden.

Er vielen geen gewonden. Puinruimers zijn dezelfde dag nog aan de slag gegaan om de restanten van het bouwwerk te slopen. Beekse Bergen hoopt vakantiegasten binnen enkele dagen vervangende faciliteiten te kunnen bieden. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt.

Safari Resort
Tot die tijd kunnen gasten van het vakantiepark gebruikmaken van de faciliteiten van het Safari Resort, mits de capaciteit het toelaat. Vanwege de brand is er tijdelijk geen draadloos internet op het park. De stroomvoorzieningen zijn wel weer operationeel.

"De gasten zijn nooit in gevaar geweest", meldt Beekse Bergen in een verklaring. Dat geldt ook voor de dieren van het nabijgelegen Safaripark. Het dierenpark bleef tijdens de brand gewoon geopend, net als het aangrenzende pretpark Speelland.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be