Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Gigantische brand in vakantiepark Beekse Bergen na gaslek

16-06-2021, 10.26 uurBeeld: SQ Vision

In het vakantiepark van Beekse Bergen is woensdagochtend een enorme brand uitgebroken. Het vuur ontstond door een gaslek aan de voorzijde van het hoofdgebouw van het park, waar onder meer een restaurant en een supermarkt zijn gevestigd. Al snel stond het volledige gebouw in lichterlaaie.

Het houten bouwwerk kan dan ook niet meer gered worden. "De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden", meldt de veiligheidsregio op social media. Op dit moment breidt de brand niet meer uit. "Water op vuur zorgt voor extra schadelijke stoffen."

Er zou rond 09.00 uur sprake zijn geweest van een steekvlam in Restaurant Kaapstad. De brandweer is met tientallen personen ter plaatse. Het aangrenzende zwembad zorgde voor een risicovolle situatie vanwege aanwezig chloor- en zwavelzuur. Inmiddels is de opslag met gevaarlijke stoffen veilig, aldus de veiligheidsregio.

Vakantiehuisjes
Voor zover bekend vielen er geen gewonden. Toen de brand uitbrak, was er niemand aanwezig. De vakantiehuisjes van Beekse Bergen worden niet ontruimd.

De rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien. Ook kwamen er meldingen van stankoverlast uit de omliggende plaatsen Goirle en Moergestel. Buurtbewoners wordt geadviseerd om uit de rook te blijven.

Dierenverblijven
Vorig jaar werd Beekse Bergen ook al getroffen door een brand. Toen was er sprake van brandstichting op het Safaripark. Tien dieren kwamen om het leven. Het gebouw dat nu in brand staat, ligt niet in de buurt van dierenverblijven.Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be