Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen investeert in anti-ontsnappingssysteem bij bavianen

16-06-2021, 15.59 uur

Voor de mantelbavianen in Wildlands Adventure Zoo Emmen is ontsnappen binnenkort vrijwel onmogelijk, zelfs bij menselijke fouten. Het dierenpark investeert in een systeem dat verzorgers dwingt om de deuren op slot te doen.

Daarover bericht Dagblad van het Noorden. Het zogeheten lockout-tagout-systeem van fabrikant Unique Safety Products werkt met dubbele deuren en een sluis. Een slot kan pas open als het vorige vergrendeld is.

Daardoor zullen verzorgers nooit meer vergeten om het verblijf van de bavianen goed af te sluiten. Ze kunnen het gebouw dan immers zelf niet verlaten. Een soortgelijk systeem wordt gebruikt op gesloten afdelingen van verpleeghuizen, maar volgens Wildlands is het in de Nederlandse dierentuinwereld uniek.

Vangen
Het park kiest voor de bavianen omdat de groep uit maar liefst 120 exemplaren bestaat. In het geval van een ontsnapping zou het erg moeilijk zijn om ze allemaal te vangen. Als de ervaringen positief zijn, overweegt Wildlands het systeem ook bij andere soorten te installeren.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be