Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Video: Zoo Antwerpen verwelkomt alpaca's na vertrek dromedarissen

15-06-2021, 16.20 uur

Zoo Antwerpen is een nieuwe bezienswaardigheid rijker. Sinds afgelopen vrijdag lopen er zeven alpaca's rond in het Belgische dierenpark. Dat zijn berglama’s uit Zuid-Amerika. Ze namen hun intrek in het oude verblijf van de dromedarissen.

De alpaca's zijn afkomstig uit Zoo Planckendael, dat net als Zoo Antwerpen wordt beheerd door de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA). Het gaat om een mannetje, Henry, en zes vrouwtjes: Louke, Sila, Naira, Qute, Mira en Peru.

De dromedarissen van Zoo Antwerpen zijn verhuisd naar een andere dierentuin. Daardoor liepen er in hun oude verblijf, dat uitkijkt op de leeuwen, alleen nog twee zwartkopschapen rond. De dierentuin verwacht dat de alpaca's voor veel meer leven in de brouwerij zullen zorgen.

Meer ruimte
Zoo Planckendael heeft nog twee lamasoorten over: vicuña's en guanaco's. Die laatste groep krijgt nu veel meer ruimte. Het oude perk van de alpaca’s wordt namelijk bij hun verblijf getrokken.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be