Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Podcast: voormalig Efteling-techneut blikt terug op roemrijke carrière

15-06-2021, 23.17 uur

In een ruim twee uur durende podcast haalt oud-Efteling-techneut Lex Lemmens (76) herinneringen op aan zijn intrigerende loopbaan. Als projectmanager en chef van de Technische Dienst heeft hij decennialang zijn stempel kunnen drukken op het attractiepark. Zo was hij intensief betrokken bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Python, de Piraña en Fata Morgana.

Verder stond Lemmens aan de wieg van onder meer het Spookslot, de Gondoletta, de Halve Maen, Carnaval Festival, Polka Marina en de Bob.

De bevlogen technicus werd onlangs geïnterviewd door Efteling-podcast Kleine Boodschap. Hij praat honderduit over pittige uitdagingen bij de bouw van nieuwe attracties en problemen die zich achter de schermen voordeden. De verhalen van Lemmens zitten boordevol humoristische anekdotes en fascinerende details, waar Efteling-liefhebbers hun vingers bij zullen aflikken.

Speciale effecten
Lemmens weet ook het één en ander te vertellen over Efteling-attracties die het levenslicht net níet hebben gezien. Verder onthult hij wat voor technische foefjes er gebruikt worden om speciale effecten in Efteling-attracties te laten werken.

Het Efteling-icoon heeft nog meer verhalen uit de oude doos. Die worden bewaard voor een tweede aflevering, waarin het onder andere zal gaan over de bouw van Droomvlucht, Vogel Rok en De Vliegende Hollander.


Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be