Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort verwijdert attractie twee jaar na de opening

17-06-2021, 10.55 uur

DierenPark Amersfoort heeft besloten om een attractie al twee jaar na de opening weg te halen. De dierentuin verwijderde de in 2019 geopende rollglider De Ooievaart. Volgens een woordvoerder was de capaciteit in de praktijk niet hoog genoeg.

In De Ooievaart zweefden bezoekers in een tuigje langs de bomen en over de Afrikaanse savanne met giraffen en zebra's. De vlucht symboliseerde de trektocht die ooievaars elk jaar maken van Nederland naar Afrika, op zoek naar voedsel.

"Met de bezoekersaantallen die wij halen, bleek de capaciteit niet toereikend", vertelt een woordvoerder. Daarom is de baan weer afgebroken. Het omliggende gebied blijft bestaan. "We zijn bezig met de ontwikkeling van een meer educatieve invulling."

1 euro
Vanwege de beperkte capaciteit vroeg DierenPark Amersfoort 1 euro voor een vlucht. "We vinden het belangrijk om kinderen met doe-belevingen te betrekken bij de dieren", zei een voorlichtster bij de introductie in juli 2019.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be